25 August 2012

phpBB 3.0.11 is uit


forumhulp.comZojuist heeft het phpBB Team 3.0.11 uitgebracht. Deze versie is een onderhoudsversie die een aantal bugs oplost maar geen nieuwe functies toevoegt. De compatibiliteit met PHP 5.4 is verbeterd en er is een waarschuwing toegevoegd over de minimale PHP-versie die nodig is om het forum bij te werken naar phpBB 3.1.x zodat gebruikers worden gewaarschuwd over oude PHP-installaties.

We raden je aan om je phpBB-installatie zo snel mogelijk bij te werken.

Voor een compleet overzicht van alle wijzigingen (bugs die zijn opgelost) kan je het changelog bekijken.

Beschikbare pakketten

Als je problemen ondervindt met de automatische update (witte schermen, time-outs, etc.) raden we aan dat je de "gewijzigde bestanden" of de "patch" methode gebruikt om te updaten.

Met deze uitgave zijn er vijf pakketten beschikbaar.

 • Volledig pakket:
  Bevat de gehele phpBB3 bron, de Engelse en Nederlandse taalbestanden.
 • Automatisch update-pakket:
  Update-pakket voor de automatische updater, bevat de veranderingen van de vorige uitgave tot deze uitgave.
 • Gewijzigde bestanden:
  Bevat alleen de gewijzigde bestanden van vorige versies van phpBB3. Vergeet niet dat dit pakket alle gewijzigde bestanden bevat van elke vorige uitgave van phpBB3.
 • Patch-bestanden:
  Bevat patch compatibele patches van vorige versies van phpBB3.
 • Code wijzigingen pakket:
  Dit pakket bevat wijzigingen van de volgende secties: taal wijzigingen, prosilver en subsilver2 stijlwijzigingen.


Selecteer het pakket dat het beste bij je past. hieronder vindt je een overzicht van de pakketten met een kleine toelichting.

 • Voor een nieuwe installatie zal je "het volledige pakket" moeten gebruiken
 • Voor het updaten van forums zonder enige modificaties, kan je standaard het "automatisch update pakket" of het "gewijzigde bestanden"-pakket (handmatige update) kunnen gebruiken.
 • Voor forums met modificaties zal je het "automatisch update-pakket" moeten gebruiken. Als je bekend bent met de patch methode kan je het "Patch Files (patch-bestanden)"-pakket gebruiken.
 • Stijl auteurs en vertalers mogen de code wijzigingen pakket gebruiken om hun stijlen of taal pakketten direct te updaten.
 • Als je een hoster/provider bent, mag je het "Patch Files (patch-bestanden)"-pakket gebruiken, om alle pakketten te updaten van al je klanten.


Wees er zeker van dat je de INSTALL-bestanden leest in de docs-directory voordat je verder gaat met de installatie, update of conversie!.

Download locaties


Heel veel plezier met deze nieuwe versie.

Top