Over de vissen- en plantendatabase

Met onze Database proberen wij een zo compleet mogelijk aanbod te tonen van de dieren en planten die ervoor het aquarium te koop zijn, hiervoor zijn we natuurlijk wel afhankelijk van informatie en afbeeldingen die jullie ons aanleveren. Dus heeft u een duidelijke foto van een dier of plant die mogelijk gebruikt zou kunnen worden in onze Database dan vernemen wij dit graag. Het toevoegen van nieuwe artikelen is voor leden mogelijk door op de hoofdpagina van onze Database onder de getoonde artikelen te klikken op de link "Voeg artikel toe".

Foto's

Foto's aan artikelen toevoegen is alleen mogelijk voor teamleden van de groep beheerders zodat ze deze kunnen verkleinen en plaatsen bij het artikel. U kunt uw foto's per email verzenden, vermeld er dan wel duidelijk bij om welk artikel, vis of plant het gaat.

Goed- en afkeuren

Na het toevoegen of wijzigen van een artikel moet het artikel eerst goedgekeurd worden door een Databasebeheerder, pas daarna is jouw artikel zichtbaar in de database!

Zoek/sorteer functie

De zoek en sorteerfunctie stelt u in staat om vissen of planten te zoeken die voldoen aan bepaalde criteria. Zo kunt u bijvoorbeeld zoeken naar vissen die uit Afrika komen, de lengte ervan tussen de 4 en 8 centimenter bedraagd en een pH die tussen de 6 en 8 ligt.

Zoekopdracht samenstellen

De zoekopdracht kan je gemakkelijk samenstellen door een keuze te maken in de diverse velden. Druk dan op "Filter" en de database toont je de gevonden artikelen. Het zal altijd zowel vissen als planten tonen totdat jij op een artikel klikt. Sorteer je dan weer opnieuw dan zal de database alleen vissen of planten laten zien.

Zoekopdracht wissen/resetten

De zoekfilter kan je resetten door op de "Reset" knop te drukken. De zoekfilter wordt dan leeg gemaakt en als je nu ook nog op de "Filter" knop drukt is je zoekfilter helemaal gereset en worden alle artikelen weer weergeven op alfabetische volgorde.

Zoekfilter tijd

Het door u samengestelde zoekfilter wordt automatisch bewaard in onze database. Zolang je online blijft kan je het dus blijven gebruiken. Na ongeveer een uur niet meer gebrukt te zijn wordt jouw zoekfilter in onze database automatisch verwijderd en dus de zoekfilter gereset.

Forumhulp.com