Geef aan welke artikelen je wilt zien uit de database


Show filter
Madagaskar Biotoop

Op het eiland Madagaskar bevindt zich een verscheidenheid aan planten en dieren. De mooiste vissen en apartste planten komen hier vandaan die nergens anders voorkomen. Madagaskar is het vier na grootste eiland ter wereld en ligt ten oosten van het continent Afrika.

Madagaskar kent verschillende type biotopen zoals rivieren, poelen, beken en meren en van modderige rivieren tot kleine heldere jungle stroompjes. De Betsiboka Rivier bijvoorbeeld is 525 km lang. De rivier is erg modderig en er wordt geschat dat ze ongeveer 250 ton slip per jaar naar de oceaan vervoert. Dan hebben we ook nog de Mananjary Rivier; daar komt onder andere de Bedotia geayi (regenboogvis) vandaan, een erg mooie aquarium vis, die ook erg gemakkelijk te houden is en erg verdraagzaam is tegen andere aquarium bewoners. De Mananjary Rivier is een bergrivier, heeft helder water en is gelegen aan de zuidoost kant van Madagaskar. 

madagaskar rivieren kleinDe rivieren van madagaskar 

Madagaskar heeft een redelijk aantal rivieren. Deze rivieren beginnen soms op grote hoogte in de regenwouden die daar gelegen zijn. Links op het plaatje ziet u een overzicht van het eiland en haar rivieren. De rivieren hebben weer kleine zijarmen die beginnen als kleinen beekje en stroompje diep in het regenwoud. In deze stroompjes en beekjes leven vooral de kleinere vissen. In deze zijarmen zetten de meeste vissen hun eitjes ook af. Deze beken en zijarmen zijn vaak dicht begroeit en hebben veel overnagende vegetatie langs de overs. In de lijst hieronder staan een aantal planten die afkomstig zijn van dit eiland. De rivieren en beken hebben meestal een "gespoeld" zand substraat in het midden en langs de oevers aarden.

De waterwaarden

Ph waarden schommelen meestal tussen de 7 en de 8 maar er zijn natuurlijk uitzonderingen. Het water is gemiddeld hard tot vrij hard maar ook hier geldt dat er uitzonderingen zijn. Madagaskar is groot en kent verschijnende biotopen. De temperatuur van het water is tropisch en het is over het algemeen vrij helder.

Ph : 7.0-8.0
Gh : 8-19
Temp : 24-29 C

Inrichting van het aquarium Cichlids

Voor deze biotoop is een 100cm aquarium wel een minimum maat. Als u één van Regenbogen of de grotere Cichlids kiest is een grotere bak wel nodig. Voor de bodem kiezen we voor zand of heel fijn afgrond grind. Verder mag het aquarium lekker beplant worden, maar let er wel op dat er meer dan genoeg zwemruimte vrij blijft. Als decoratie kan er wat hout gebruit worden en wat grote en kleine stenen.Kenmerken:

Titel: Madagaskar Biotoop
Categorie: Biotopen
Toegevoegd door: ForumHulp.com op 26 February 2013
Gewijzigd op: 22 April 2013
Domaincheck

Check the availability of your desired domain

  

Mods

 • GDPR

  GDPR
  25 mei is de E-privacy verordening... • Delete orphan attachments

  Delete orphan attachments
  Delete orphan attachments on a cro... • Delete users with zero posts

  Delete users with zero posts
  Delete users who never posted a me... • Notification manager

  Notification manager
  Hey, always wanted to have control... • Proband

  Proband
  Hey, always wanted to have a famil...Contact

ForumHulp.com T +31 6 1529 63 19
J. Vermeerstraat 13 info@forumhulp.com
6464 BZ Kerkrade

Search

cron
1