Geef aan welke artikelen je wilt zien uit de database


Show filter




Afrikaans - Moeras

In zuid Afrika heb je grote moeras gebieden, in deze gebieden leven een aantal mooie vissen en groeien een aantal interessante planten. Hier leven bijvoorbeeld verschillende Afrikaanse tetra soorten en barbus soorten. Het Bangweulu moeras is een mooi voorbeeld van een Zuid Afrikaans moeras, het moeras word gevoed vanuit de Oost en noord-oost kant door de rivieren.

Naast dit moeras ligt het gelijknamige meer Lake Bangweulu, dat ligt ten noorden van het moeras, in deze moerassen groeien onder andere verschillende anubias soorten, en lotussen. De oevers zijn redelijk stijl, en er hangt een dikken laag wortel in het water van de planten die langs de oevers groeien. Deze dikke laag wortel bied voor de vissen een uitstekende mogelijkheid om te schuilen als erg gevaar dreigt. Maar ook het Lukanga moeras kan als voorbeeld dienen voor een biotoop aquarium, dit is een groot moeras gebied dat in centraal Zambia ligt.

De waterwaarde

Water is in deze biotopen vrij neutraal tot licht alkalisch, het water is matig hard, water heeft een subtropisch temperatuur, en het water is vrij helder van kleur.

Ph: 6.8-7.8
Gh: 2-8 dH
Temp: 21-24 C

Inrichting van het aquarium

In deze biotoop kan men mooi wat hout gebruiken en daarop vast gebonden een aantal Anubias soorten. Als substraat kan er het beste voor zand of fijn afgerond grind gekozen worden. De stroming is meestal niet al te sterk in deze moerassen, dus zorg voor zwakke of matig stroming heeft in het aquarium.



Kenmerken:

Titel: Afrikaans - Moeras
Categorie: Biotopen
Toegevoegd door: ForumHulp.com op 22 April 2013
Gewijzigd op: 22 April 2013




Domaincheck

Check the availability of your desired domain

  

Contact

ForumHulp.com T +31 6 1529 63 19
J. Vermeerstraat 13 info@forumhulp.com
6464 BZ Kerkrade

Search

cron
1